Allemaal een fijne vakantie gewenst!
Eerstvolgende repetitie is op zondag 25 augustus.

Terugblik communie-mis Spoorzoeker 26 mei

                                                                                            Terugblik 2C in concert 24 maart'24

Andere artikelen
: Bestuur en commisies
: Geschiedenis

Dirigent

Sinds 2008 staat Harmonie St. Caecilia onder leiding van Dirigent Léon Simons.

Hij is geboren in 1960 en woont met zijn vrouw in Landgraaf. Ze hebben 2 kinderen en 2 kleinkinderen. Léon is zelf opgegroeid in een fanfare. Zo heeft hij zich in de loop der tijd het bespelen van bijna alle fanfare-instrumenten eigen gemaakt. Na het behalen van het HAVO diploma heeft hij een opleiding Muziekdocent en HaFa-dirigent met goed resultaat gevolgd aan het Conservatorium te Maastricht.

In de muziekwereld heeft hij zijn sporen al verdiend. 2 Landskampioenschappen staan reeds op zijn naam n.l. met Harmonie Amicitia Banholt en Harmonie de Bazuin Treebeek. Verder heeft hij op diverse bondsconcoursen goede tot zeer goede resultaten behaald met diverse muziekkorpsen. Ook heeft hij ervaring met de themaconcerten zoals die in de tegenwoordige tijd steeds vaker voorkomen.

Momenteel is hij dirigent van fanfare St. Martinus Geulle, harmonie St. Caecilia Spekholzerheide, brassband Houthem St. Gerlach en harmonie Falcobergia Valkenburg.

Verder besteedt hij veel tijd aan het schrijven van arrangementen voor diverse orkestvormen. Hij streeft ernaar een zo gevarieerd mogelijk programma samen te stellen waarbij verschillende muziekvormen aan bod komen. Mars- en Kerkmuziek hebben zijn bijzondere aandacht omdat die meestal gespeeld worden in de eigen gemeenschap waaruit toch de toekomst van een vereniging gehaald moet worden.

Zijn doel is het combineren van muzikale prestaties met het plezier in het musiceren.

Onze Dirigent Léon Simons