Allemaal een fijne vakantie gewenst!
Eerstvolgende repetitie is op zondag 25 augustus.

Terugblik communie-mis Spoorzoeker 26 mei

                                                                                            Terugblik 2C in concert 24 maart'24

Info Open Repetitie 7 april.

Gebruikersavatar
Ralph Hamers
Site Admin
Berichten: 200
Lid geworden op: wo mar 04, 2015 8:55 am
Instrument: Trompet

Info Open Repetitie 7 april.

Bericht door Ralph Hamers »

Hallo allemaal,

Via deze weg wil ik jullie graag op de hoogte brengen van twee activiteiten die er zullen worden georganiseerd; de open repetitie en Blazersklas Kerkrade.

1. Open repetitie
Op zondag 7 april a.s. zal er een open repetitie plaatsvinden in 't Heidsjer Tref.
Dit betekent voor ons als muzikanten een reguliere repetitie waarbij kinderen met hun ouders mogen komen ervaren hoe het is om te musiceren in ons harmonieorkest.
De kinderen krijgen, tijdens deze repetitie, de mogelijkheid om tussen de muzikanten in te zitten en te kijken/luisteren en vragen te stellen. Ook mogen zij een instrument naar keuze uitproberen onder begeleiding van de muzikanten.
Een specifieke indeling van deze open repetitie zal later volgen.

Deze open repetitie is enerzijds bedoeld voor kinderen die graag een instrument willen bespelen maar dit nog niet eerder hebben uitgeprobeerd. Anderzijds is deze repetitie bedoeld voor kinderen die al een instrument bespelen en willen ervaren hoe het is om in een orkest te musiceren.
Naast dat het belangrijk is om kinderen te stimuleren om muziek te maken is dit natuurlijk ook een mooie kans om reclame te maken voor onze gezellige vereniging!

Via deze weg wil ik jullie dan ook graag vragen om deze open repetitie flink te promoten in jullie omgeving en de bijgevoegde flyer te delen op social media (Facebook, Instagram, X, Whatsapp etc.)

2. Blazersklas Kerkrade
Vanaf woensdag 17 april gaat 'Blazersklas Kerkrade' o.l.v. dirigent Roger Cobben van start. Een initiatief van een aantal muziekverenigingen van Klankstad Federatie Kerkrade.
Ook wij, Koninklijke Harmonie St. Caecilia Spekholzerheide, zullen onderdeel uitmaken van deze blazersklas.
Dit omdat wij momenteel niet (meer) beschikken over een eigen jeugdorkest en kinderen die zich aanmelden wel de kans willen geven om met leeftijdsgenoten te musiceren. Het doel is dat zij uiteindelijk doorstromen naar ons 'grote orkest'.

De Blazersklas Kerkrade is vergelijkbaar met een jeugdorkest. Echter is dit orkest tot en met de zomer voornamelijk gericht op basisschoolleerlingen die de afgelopen periode deel hebben genomen aan een blazersklas op hun eigen basisschool.
Zij hebben dus al 10 muzieklessen o.l.v. een dirigent of muziekdocent gehad en beschikken over enige praktische en theoretische kennis.
Zij krijgen door Blazersklas Kerkrade de mogelijkheid om samen verder te musiceren en uiteindelijk door te stromen naar een muziekvereniging in Kerkrade.

De kinderen en hun ouders ontvangen komende week een formulier waarop zij moeten aangeven aan welke vereniging zij zich willen binden. Deze vereniging leent het kind een instrument én koppelt eventueel een muzikant uit het orkest ('buddy') aan het kind.
Er zal vanaf 17 april iedere woensdagavond (behalve in de meivakantie) van 18:00u tot 19:00u worden gerepeteerd op SMK in Kerkrade-Centrum.

Lijkt het je leuk om ter ondersteuning mee te spelen in deze blazersklas óf wil je graag een van de deelnemers als buddy begeleiden? Laat mij dat dan alsjeblieft zo snel mogelijk weten!

Ik hoop jullie middels deze mail voldoende te hebben geïnformeerd!

Alvast hartelijk bedankt en een fijne week!

Groetjes Kirsty
Advertentie
Plaats reactie