#605 door Ralph Hamers
Di Apr 12, 2022 5:08 am
Beste Kerkraadse orkesten,

Fantastisch dat jullie bijna allemaal positief gereageerd hebben op ons initiatief om een gezamenlijk orkest te formeren die de openingsparade van WMC 2022 zal openen!
Als vertegenwoordiging van Klankstad Kerkrade zullen jullie de spits afbijten en gezamenlijk laten zien en horen waarom het WMC zich juist in Kerkrade afspeelt.
Via deze mail wil ik jullie graag wat meer achtergrondinformatie geven over het optreden en hopelijk nog meer enthousiasme creëren, zodat iedere vereniging ook met een maximale afvaardiging zal meelopen.

Het Klankstadorkest (HaFa) zal in marsopstelling de parade aanvoeren. Alle vaandels van de verschillende verenigingen gaan voorop (denk aan eigen vaandeldrager) en de muzikanten lopen allen in hun eigen uniform. Wel zullen we de muzikanten gaan mixen per instrumentengroep (opstelling en volgorde wordt t.z.t. aangeleverd).
Er zijn 3 marsen geselecteerd die gespeeld gaan worden tijdens de parade:

Klankstadmars t.g.v. WMC 1981 – Jeu Weijers
Laridah Marsch – Max Hempel
Bergvolk – Armin Baur

De bladmuziek zal zo snel als mogelijk worden doorgestuurd naar iedere vereniging.

Er wordt van alle orkesten verwacht dat zij zelf deze marsen voorbereiden met hun eigen dirigent, voorafgaand aan de gezamenlijke repetitie.
Deze gezamenlijke repetitie staat gepland op dinsdag 5 juli van 20.00 tot 21.00 uur (staand) in de Rodahal en zal worden geleid door Björn Bus.

Op donderdag 7 juli zal de parade vertrekken om 17.00 uur. Aangezien jullie als eerste vertrekken graag uiterlijk 16.30 uur verzamelen in de WMC Village (Stadspark)

WMC-openingsparade

Op donderdag 7 juli 2022 zal een openingsparade worden georganiseerd in het centrum van Kerkrade.

Deze 2,2 km lange route zal starten bij de WMC Village.

De opstelling van orkesten zal op de Koningsweg plaatsvinden. De WMC Village zal gelden als verzamelpunt en hier zal ruimte worden gemaakt voor opslag van kleding - instrumentarium, omkleden, horeca.

Route:
Koningsweg, Oranjestraat, Hoofdstraat, Grupellosstraat, Stationsstraat, Kapellaan, Markt, Niersprinkstraat. Van Beethovenstraat, J.S Bachstraat (Defilé) en eindigen in de WMC Village.
Advertentie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast