Eerst volgende repetitie is op zondag 5 december om 10:00.

Dit jaar heeft de Rabo Clubsupport actie voor onze harmonie €289,10 in het laadje gebracht.
Namens onze harmonie Allen hartelijk dank voor jullie stem!

#557 door Ralph Hamers
Zo Jun 06, 2021 11:45 am
Op zondag 6 juni kun je vanaf 13.00 uur kijken naar de eerste uitzending van Beleef Kerkrade TV op RTV Parkstad!

BELEEF KERKRADE LANCEERT EIGEN TV PROGRAMMA
Op zondag 6 juni kun je vanaf 13.00 uur kijken naar de eerste uitzending van Beleef Kerkrade TV op RTV Parkstad! Lex Nelissen interviewt gasten die
onderwerpen uit de Kerkraadse actualiteit bespreken. De talkshow is telkens op een andere karakteristieke locatie te gast. Vaste thema’s zijn de pijlers van Beleef Kerkrade: wonen, werken, ondernemen en recreëren. Ook hoor je alles over evenementen, het nieuws van onze toeristische partners en grote projecten van de gemeente.

In de eerste uitzending zie je The Voice- finaliste Emma Kok, oud-Roda speler Pierre Vermeulen, Hans Schillings over We The Six Millions, The Maestro Guido Dieteren en wethouder Huub Wiermans over Vie.

Beleef Kerkrade TV draait steeds mee in de dagcarroussel van RTV Parkstad. Meer weten? Lees het volledige nieuwsbericht hier.EMMA heeft gewonnen!!!!!!
Vrijdag 4 juni schitterde Emma Kok in de finale van The Voice Kids! Het was heel spannend,
VAN HARTE PROFICIAT EN WE ZIJN BERETROTS.


DISCOVERY MUSEUM PAKT UIT BIJ HEROPENING
Vanaf zaterdag 5 juni a.s. mogen de musea eindelijk weer open! Discovery Museum is na de samenvoeging van Cube, Columbus en Continium ingrijpend vernieuwd. Geniet van nieuwe, prikkelende tentoonstellingen over actuele thema’s.

Ontwerp, bedenk en bouw samen met je hele gezin een stad bij 'Stad in de Steigers'. Krijg een indruk van de enorme invloed van plastic op onze aarde bij 'Planet or Plastic', een project in samenwerking met National Geographic. Ontdek als laatste de geweldige ontwikkelingen in de Limburgse creatieve sector in de expo 'Showroom Limburg'.

Reserveren van je bezoek is nog steeds nodig in verband met de geldende corona-regels; dit kan makkelijk via http://www.discoverymuseum.nl.


ECHT BELEVEN WAT JE LEERT... DAT GUN JE TOCH ELK KIND?
Meer dan 100 kinderen hebben afgelopen week meegedaan aan het eerste deel van de 'Beleef wat je leert route'. Leerlingen uit de bovenbouw van de basisschool kunnen zo kennismaken met het onderwijs dat op de nieuwe school, Het Martin Buber, wordt gegeven.

Doel van het Martin Buberonderwijs is om kinderen écht te laten beleven wat ze leren. Tijdens de 'Beleef wat je leert route' gaan ze spelenderwijs aan de slag met schoolvakken als taal, rekenen, natuurwetenschappen en kunst en ontdekken ze deze op een hele uitdagende, nieuwsgierige manier. De eerste ervaring met belevend leren werd opgedaan onder een stralende zon bij Abdij Rolduc.

Wil jij meer weten over de 'Beleef wat je leert route' en de ontwikkelingen rondom Het Martin Buber? Ga naar http://www.beleefwatjeleert.nl en meld je aan voor de nieuwsbrief!

TENTOONSTELLING "WE, THE SIX MILLION"
De bijzondere tentoonstelling over de holocaust in de Euregio is verlengd. Je kunt deze nog van 14 tot 23 juni in het Flexiforum aan de Spekhofstraat 15 bezichtigen. Het Flexiforum is geopend van 10-16 uur. Studenten van de RWTH Aachen zijn aanwezig om een persoonlijke toelichting te geven op het geëxposeerde materiaal.

Wil je gaan kijken? Om het aantal bezoekers te reguleren, kun je je vooraf aanmelden via schillings.hmj@gmail.com...

TINY HOUSES OP VOORMALIG HOCKEYVELD
De voormalige hockeyvelden in Haanrade krijgen een nieuwe bestemming. Het terrein heeft al sinds 2014 geen functie meer.

Rondom de voormalige kantine komen vijf Tiny Houses. Het gaat om een proef van vijf jaar die bij succes met 2 x 5 jaar verlengd wordt.

Als er mensen op het terrein wonen, neemt de sociale controle toe, wat beter is voor de omgeving. Op het voormalige hoofdveld wordt een levensbomenbos aangelegd: "Met de Tiny Houses proberen we tegemoet te komen aan de wens bij een bepaalde doelgroep voor kleine bewoning en onze keuze voor een levensbomenbos heeft te maken met de grote belangstelling die er is voor het planten van een herdenkingsboom," aldus wethouder Tim Weijers (Ruimtelijke Ordening/ Volkshuisvesting/ Openbare Ruimte).

Meer weten? Lees het hele artikel op http://www.kerkrade.nl.

ONDERNEMEN IN KERKRADE: WIJ DENKEN MEE
Altijd al een eigen zaak willen beginnen? Wist je dat je hulp kunt krijgen bij het opzetten van jouw bedrijfsplan? De Stichting Streetwise en de gemeente Kerkrade kunnen je helpen bij het realiseren van jouw droomwinkel in Kerkrade Centrum.

Kerkrade kent een prettig ondernemersklimaat met o.a. een Stimuleringsregeling voor het Centrum, begeleiding via de Stichting Streetwise en een centrummanager. Door de korte lijnen kun je snel communiceren en kun jij je focussen op jouw zaak!

Weten wie je al voorgingen? Maak kennis met enkele collega-ondernemers in onderstaande video. Streetwise heeft al 300 ondernemers naar een passende locatie begeleid; word jij de volgende? Kijk voor meer info op: http://www.stichtingstreetwise.nl

HET KERKRADE VAN MAURICE
Bekijk hier de video waarin Maurice Senster vertelt over wonen in Kerkrade. Maurice heeft in veel wijken van Kerkrade gewoond, maar wat hebben ze gemeen? Volgens Maurice is het er altijd gezellig en hoor je er snel bij. Kerkrade, welkom thuis.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast