De Rabo Clubsupportactie van 2019 heeft € 619,04 in het laatje van onze kas gebracht.
Allen bedankt voor het stemmen!!!!


De eerstvolgende repetitie is niet op zondag 17 november maar op woensdag 20 november om 19:30.
informatie over concerten en activiteiten van verenigingen uit de regio
#421 door Ralph Hamers
Do Apr 11, 2019 9:56 pm
Geacht bestuur,
Het is mij een genoegen u op verzoek van Hardy Mertens nu al te mogen attenderen op een, ook voor hem, bijzondere gebeurtenis op donderdag 26 maart 2020 in Theater Kerkrade. De voorverkoop via Parkstad Limburg Theaters start (ook online) over enkele weken. Ik zal u tijdig over de startdatum informeren.

Hardy Mertens 40 Jaar Wereld Componist
Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen (Belgie)
& Gezamenlijk Harmonieorkest Kerkrade Centrum & Chevremont

Geboren en getogen in Nieuwenhagen, woont al 30 jaar in Kerkrade een Limburger die mondiaal bekend is, behalve in eigen stad en land. Hij is het grootste deel van het jaar aan het werk in het buitenland, meestal ergens in Europa of Azië: Hardy Mertens, componist en dirigent.
Meer dan 150 composities van zijn hand worden wereldwijd uitgevoerd. Vooral symfonische blaasmuziek en kamermuziek vormen het belangrijkste repertoire. Zijn uitgever levert de bladmuziek in diverse staten van de USA, in talloze Europese landen en verder o.a. in Japan, China, Thailand, Singapore, Maleisië, Australië, Brazilië, Colombia, Mexico en Canada.
Twee Kerkraadse muziekverenigingen vonden het hoog tijd Hardy Mertens in zijn eigen Parkstad te eren voor zijn grote verdiensten voor de muziek, de blaasmuziek in het bijzonder. Het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade en de Koninklijke Harmonie Sint Philomena Chevremont vonden een van de beste professionele harmonieorkesten ter wereld bereid mee te werken aan dit uitzonderlijke muziekfeest: de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen
Onder leiding van Kapitein-Commandant Kapelmeester Yves Segers vullen de Gidsen het grootste gedeelte van de concertavond in, waarbij fameuze Hardy Mertens composities op een subliem niveau worden uitgevoerd. Geopend wordt de avond door het samengevoegde Kerkraadse orkest o.l.v. hun dirigenten Guido Swelsen (Harmonieorkest Kerkrade) en Jos Kuipers (Sint Philomena Chevremont) die hun beste beentje voor gaan zetten om de grote variatie in muziek van Hardy Mertens te etaleren. Verwacht op deze onvergetelijke avond grenzeloze romantiek, adembenemende, dynamische, meeslepende muziek en virtuoos technisch kunnen.

--
met vriendelijke groet,
Ad Maarschalkerweerd
projectteam Gidsenconcert Hardy Mertens

--
______________________________________________________________________
Klankstadfederatie Kerkrade
Maiil: klankstadfederatie@gmail.com
Postadres: Grupellostraat 49A, 6461 ET Kerkrade
K.v.K. nr. 40189418
Advertentie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten