Helaas zijn ook onze harmonierepetities voorlopig opgeschort 
Klik hier voor meer info
Babbelbox
#79 door Ralph Hamers
Ma Nov 02, 2015 10:58 am
Succesvolle concertreis naar Münster
Donderdagmorgen 29 mei 2014 (Hemelvaartsdag) om 9.15 uur vertrekt een grote touringcar met aanhangwagen naar het Duitse Münster. Het is bewolkt en tijdens de reis valt wat miezerige regen.
In de bus heerst een vrolijke stemming want dirigent Simons viert zijn verjaardag. Bij aankomst in het hotel gaan we eerst samen aan tafel om vervolgens alle spullen naar de kamers te brengen. Het Joanniter-Gästehaus is een voortreffelijke hotelaccommodatie met een prima keuken. Rond 15.00 uur vertrekt de hele groep naar het 25 km verder gelegen Havixbeck om te repeteren waarbij we gebruik maken van het grote slagwerk van de plaatselijke muziekschooI. Aansluitend zijn we te gast bij de barbecue ter gelegenheid van het 40 jarig jubileumfeest van de muziekschool.

Cultuur
Vrijdagmorgen, na een voortreffelijk ontbijt, vertrekken we met de bus voor een tour door Münster.
We hebben hierbij de beschikking over een reisgids met ontzettend veel kennis en ervaring die ons op een hele prettige manier de belangrijkste wetenswaardigheden vertelt. Natuurlijk krijgen de Nederlandse onderdelen van de geschiedenis, met Jan van Leiden in de hoofdrol, ook de nodige aandacht. In de middaguren is iedereen even vrij en na de warme maaltijd in het hotel vertrekken we voor de concertavond naar Havixbeck. Jammer dat de feesttoespraken veel tijd in beslag namen. In de avonduren werd het snel kouder waardoor de publieke belangstelling voor ons optreden tegenviel.

Ontspanning
Na het ontbijt op zaterdag was iedereen in de gelegenheid naar eigen inzicht Münster te beleven. In de middaguren werd een repetitie gehouden in de St.Annakerk van Münster-Mecklenbeck waarbij we zeer hartelijk werden ontvangen. Vervolgens was in het hotel de warme maaltijd en aansluitend brengen we in de avonduren een bezoek aan het Hafenfest hetgeen vooral door de jongeren zeer op prijs werd gesteld. Om terug te gaan naar het hotel kon gekozen worden voor de avondbus of de middernachtbus.

Concentratie
Zondagochtend 1 juni was iedereen al vroeg uit de veren om koffers in te pakken, te ontbijten en vervolgens om 10.00 uur te vertrekken naar de St.Annakerk. Voorafgaand aan de H.Mis werden de instrumenten afgestemd en was iedereen in de gelegenheid te genieten van een kopje koffie of fris dat zorgvuldig door de vrijwilligers van de parochie was voorbereid. De opluistering van de viering werd het muzikale hoogtepunt van deze concertreis. De St.Anna vrijwilligers hadden vooraf meer dan voldoende publiciteit gegeven aan ons bezoek getuige de honderden kerkbezoekers. Met een langdurig applaus werd afscheid genomen van een zeer dankbaar publiek.
Aansluitend gingen we samen naar Havixbeck voor een gezellig frühshoppen met barbecue om vervolgens rond 15.30 uur huiswaarts te keren. Het was een prachtig Hemelvaartweekend met een muzikaal optreden waar de vereniging nog vaak aan zal terugdenken.

Persbericht
Maandag 2 juni schrijft een verslaggever in de Münsterische Zeitung o.a. Das Blasorchester aus Kerkrade präsentiert nicht nur geistliche Musik im Herkömmlichen Sinne. Die Kompositionen versprühen viel Lebensfreude. Hij besluit zijn inhoudelijk commentaar met: Musikalisch haben die Niederländer mehr als überzeugt. Fröhlichkeit erfühlt die St.Annakirche. Da war Musik drin!

Math.Giesen.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast